Hieronta

Hierontapalvelut - Tomi Somero pöytä-225x300 Hieronta  Hierontapalvelut Tomi Somero tarjoaa sekä urheilu- että klassista hierontaa Oulun keskustassa. Jokaisen hieronnan alussa tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Tarvittaessa tarjoan myös kotihoito-ohjeita hieronnan lopuksi. Hierontaan on myös mahdollista sisällyttää termisiä hoitoja (kylmähoitoa/lämpöhoitoa) sekä passiivisia venytyksiä. Lisäksi käytän hierontahoidoissani runsaasti mobilisoivia hierontaotteita sekä lihaksiin että niveliin. Liikkeen kautta suoritetuilla hierontaotteilla on erittäin hyviä ja toimivia tuloksia.

Klassinen hieronta

Lihaskireydet johtuvat usein hyvin normaaleista päivittäisistä asioista, kuten työskentelystä. Klassisella hieronnalla pyritään avaamaan lihaskireyksiä, lievittämään stressiä tai ihan vain rentoutumaan. Klassisessa hieronnassa sovelletaan useita erilaisia hierontaotteita kehon eri alueilla (sively, hankaus, pusertelu, täristys, ravistus ja taputus).

Lisäksi hierontaan voidaan ottaa mukaan pintalämpö- ja kylmähoitoja (lämpötyyny, jääpalahieronta). Lämpötyynyn avulla saadaan halutulle alueelle vilkastettua verenkiertoa ja lämmitettyä lihaksistoa hierontakäsittelyä varten. Kylmähoitoa voidaan käyttää esimerkiksi hierontakäsittelyn jälkeen rauhoittamaan käsiteltyä aluetta (penikkahieronta) tai lievittämään tulehdusta lihaksissa/jänteissä. Työikäisten yleisimpiä vaivoja ovat niska-hartiaseudun ongelmat. Jatkuva päänsärky, väsymys, sormien puutuminen/pistely ja huimaus johtuvat usein pitkittyneestä niska-hartiaseudun kireystilasta, mihin auttaa parhaiten klassinen hieronta sekä liikunta. Akuutisti jo yksikin hierontakäsittely voi riittää, mutta usein oireiden lievittymiseksi tai poistamiseksi vaaditaan useampi käsittelykerta.

Hieronnan jälkeen seuraavina päivinä voi esiintyä käsiteltyjen alueiden lievää kipuilua ja arkuutta, mutta se on aivan normaalia. Hieronnan jälkeen suositellaan vain rentoutumaan samalla antaen lihaksiston palautua käsittelystä. Hieronnalla on useita erilaisia vaikutuksia elimistöömme, kuten esimerkiksi imuneste- ja verenkierron nopeutuminen, kuona-aineiden poistumisen nopeutuminen sekä aineenvaihdunnan kiihtyminen. Hierontakäsittelyn jälkeen tuleekin nauttia runsaasti vettä.

Urheiluhieronta

Hierontapalvelut - Tomi Somero pöytä-2-300x225 Hieronta  Urheiluhieronta on tärkeä osa urheilijan lihashuoltoa. Urheiluhierontaa voidaan käyttää ennen suoritusta, sen aikana tai suorituksen jälkeen. Urheiluhieronnassa otetaan aina huomioon urheilijan tämänhetkiset tavoitteet, harjoituskaudet sekä lajikohtaiset rasitustekijät. Esimerkiksi peruskuntokaudella hierontakäsittely voi olla melko normaalia, lihaksistoa ja lihaksia muokkaavaa hierontaa ja käsittelykertoja voi olla kevyillä harjoitusviikoilla useampia ja kestoltaan käsittely voi olla n. 60 min-90min. Kun taas kilpailuun valmistavalla kaudella tai kilpailukaudella hierontakäsittely tehdään lyhyenä, tietylle alueelle melko kevyenä käsittelynä ja se ei saa tuntua ”suoritukselta” urheilijalle. Tavoitteena on imuneste- ja verenkierron nopeuttaminen ja näin ollen kuona-aineiden (esim. maitohappo) poistumisen nopeutuminen.

Urheiluhieronnassa käytetään paljon poikittaissuuntaisia, venyttäviä hierontaotteita sekä ravistelua/pusertelua, jotka rauhoittavat lihaksia. Kilpailukauden jälkeen keskitytään lajikohtaisiin rasitustekijöihin, ja pyritään hoitamaan/ennaltaehkäisemään jo esiintyviä tai alkavia urheiluvammoja. Hieronnalla pyritään saamaan myös lyhentyneisiin lihaksiin lisää pituutta ja nivelien liikelaajuuksia parannettua. Valmistava käsittely tehdään ennen suoritusta ja siinä pyritään herättelemään lihaksistoa tulevaa suoritusta varten.